• 100% arachide-olie.
  • Geen suiker toegevoegd.
  • Ieder potje is uniek en dat proef je !

Veel mensen die willen afvallen en gezond willen leven vragen zich af hoe ze dit het beste kunnen doen. Wanneer iets gezond is wil dat niet altijd zeggen dat het ook binnen een verantwoord dieet past.

 

Een pindakaasdieet? Oké dat klinkt raar, maar dat is het niet! Door het eten van pinda’s ben je langer verzadigd en sla je zo dus eerder ongezonde alternatieven af. Pindakaas bevat veel eiwitten en heeft een hoog vezelgehalte. Eiwitten verhogen tevens de thermogenese wat betekent dat de spijsvertering veel energie vergt en de vetverbranding wordt gestimuleerd.

Veel diëtisten moedigen daarom het eten van pindakaas aan. Dit wil niet zeggen dat je oneindig pindakaas moet eten, want pindakaas is hoog in calorieën. Eet daarom pindakaas met mate.

Als je wilt afvallen is het verstandiger om pindakaas niet te combineren met (teveel) koolhydraten. Anders kan het positieve verzadigde effect omslaan in het tegenovergestelde en dat wil je natuurlijk niet hebben. Na het nuttigen van een verstandige portie pindakaas raak je verzadigd en ben je minder geneigd om minder gezonde snacks te eten. Dat betekent dus minder calorieën in het algemeen. Op een gezonde manier gewicht verliezen is zo een stuk makkelijker.

Er zit echter wel een verschil in soorten pindakaas. De pindakaas van PindaKees bevat geen palmolie, is suikervrij en zoutarm. De PindaKees past dus perfect in jouw Dieet!