• 100% arachide-olie.
  • Geen suiker toegevoegd.
  • Ieder potje is uniek en dat proef je !

Hoe maak je pindakaas ?

Recept

 

Ingrediënten (1 pot, ca. 500 gr.)

  • 500 gr. ongezouten pinda's
  • scheutje arachideolie
  • snufje grof zeezout Bij voorkeur Zeeuwsche zoute 

Handig bij dit recept

  • Keukenmachine
  • Weegschaal
  • Spatel 

Bereidingswijze

Zelf pindakaas maken is echt zo makkelijk dat iedereen het kan. Doe 500 gram ongezouten pinda's in je keukenmachine en maal de pinda's. Het werkt het beste als je de pinda's gedoseerd toevoegt terwijl je keukenmachine draait. Na een tijdje zal je zien dat de mengkom vol zit met een soort gruis en nog wat later begint het al smeuïg te worden. Als je het nog langer maalt wordt het één smeuïge substantie en heb je zelfgemaakte pindakaas.

Omdat in de pinda's zelf al zoveel olie zit krijg je dus een mooie egale massa die je prima uit kan smeren op een boterham. Wil je het nog wat smeuïger dan kan je er een klein scheutje olie doorheen doen. Heb je arachideolie in huis gebruik dat dan, en anders gewoon een scheutje zonnebloemolie of olijfolie. Snufje zout naar smaak erbij (of niet), eventueel nog even af laten koelen als het een beetje warm is geworden in je keukenmachine en klaar ben je.

Deze zelfgemaakte pindakaas is natuurlijk het allerlekkerst op een snee warm brood dat net gebakken is. Lekker met een dikke laag roomboter en genieten maar. Maar ook op een gewone boterham is deze pindakaas gewoon superlekker.