• 100% arachide-olie.
  • Geen suiker toegevoegd.
  • Ieder potje is uniek en dat proef je !

Of pindakaas onder gezonde voeding valt ? Jazeker en zeker op de manier waarop wij hem maken ! Lees hieronder een artikel van Women's Health.

Bijna iedere Hollandse familie heeft wel een pot pindakaas in de keukenkast staan. Is het echter wel gezond om regelmatig een broodje pindakaas te eten? Het schijnt van wel!

Langer levenIn een onderzoek met 70.000 deelnemers werd aangetoond dat mensen die met regelmaat pinda's eten, 21% minder kans hebben om op een jonge leeftijd te sterven. Een ander onderzoek met nog meer deelnemers, namelijk 200.000, constateerde dat pindakaas goed is voor je hart en je bloedvaten.

Voedingswaarden

Pindakaas bevat vitamine B3, vitamine B6, vitamine E, magnesium, foliumzuur en koper. Daarnaast zijn de voedingswaarden gevarieerd. Per 100 gram bevat pindakaas gemiddeld 20 gram koolhydraten, 6 gram vezels, 25 gram eiwitten en 50 gram vet.

Het is verstandig om niet teveel pindakaas te eten omdat je al snel veel kan aankomen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat mensen die twee keer per week pinda's eten minder aankomen dan degenen die dit niet doen.

Bron: Women's Health